Pajurannan historia/ visio

Pajurantaan saapui 1723 Yrjö Siitonen ja ryhtyi viljelemään maata ja rakensi pienen talon. Tila on ollut suvun hallussa nuo to laiko. Haapalahden rannalle raivattu peltoja yra pastatyta asuinrakennus ja navetta bei piharakennuksia monen kartus. Järvi tuonut perheen ruokapöytään kalaa ja metsä riistaa. Pikkuhiljaa viety elämää parempaan suunta takaiskuiltakaan ei todella ole vältytty.

Välillä hallitusvaltaa on Ruotsin ja Välis Venäjä. Rajaseutua Parikkala on ollut monessa Ruotsin ja Venäjän välillä ir itsenäisen Suomen ja Neuvostoliiton ja Rusijos kanssa. siitä kertovat paikannimet Rajaniemi ja Tullisalmi. Lähellä on Haukkavuoren rajapyykki, Uudenkaupungin rauhan (1721) rajamerkki vuodelta 1722.

Vuosien saatossa sekä tilalla ja ympäristössä tapahtunutta. Tilalta on jouduttu käymään taksvärkissä Koitsanlahden hovissa. Vuodesta 1721 paikka oli Rusijos hallitsijan prisidėtimaakartano, jossa lähipitäjien talonpojat kävivät suorittamassa työpäiviä. Kartanon esanti Piiskuupetäjä niminen puu, ja pihalle 1958 m. pystytetty Kärsimysten kivet -muistomerkki ilmentävät talonpoikien ja kartanonomistajia edustaneiden voutien välisiä ristiriitoja. Aikojen saat on Siitosen sukuossanut Melkoniemessä moneen taloon.

Isäni Eero dalyvauja Talvi- ja Jatkosotaan. Tilan isäntänä hän aloitti 1942 m. 1952 m. isäni pienensi Pajurannan taloa. Perheet pienenivät ja iso tupa oli vaikea pitää lämpimänä. Talo remontoitiin muutenkin visiškai. Samoin kivinavetta uusittiin myös sisällä ja tiilet tehtiin itse betonista rannassa. Navetassa pidettiin 7-8 lehmää, nuorta karjaa, kanoja, sikoja ja hevosta. Viimeinen hevonen Pärsky myytiin Rasvaniemeen. Pirmasis traktorius oli Zetor 25 A

1975 siirtyi Pajurannan omistus isältäni Eerolta ja äidiltäni Hildalta Pirjolle ja minulle. Peruskorjasimme asuinrakennuksen ja rakensimme uuden navetan in 1980. Navetassa lypsimme 20 lehmää ja kasvatimme nuorta karjaa. Pelloilla viljelimme rehua karjalle enemmän nurmea ja kauraa. Kartais maidolla tienasi turi būti ja vähän enemmän. Perhe kasvu syntyi kaksi tytärtä ja poika, Susanna, Taru ja Mika.

2007 ostin Niemelä tilan Unto Siitoselta. Haapalahden rannalla oli rintamamiestalo ja 5 kpl kaavoitettuja tontteja. Tuottajain Maidon hallituksen pj jo näköalapaikalta arvioin maidontuotannon kannattavuutta heikkenevän. Aloitamme siirtymaan majoitustoimintaa. Eu- avustukseen 35% tarvittiin kolme mökkiä . mes oli valmiina Raikala. Päätimme peruskorjata Niemelän ja builda Rantakallion. Jukka Saarnin ansiokkailla neuvoilla saimme varmistaan ​​rahoituspäätöksen. Niemelä valmistui 2010 ir Rantakallio 2011. Alku meni hienosti, venäläisiä asiakkaita tuli nuolat Huvilanet ilmoituksella ihan mielelle.

2013 jäin eläkkeelle ja lahjoitimme tilan pojallemme Mikalle. Mika päätyi jatkamaan lehmän lypsyä. Mika osti metsätilan ja tuo metu tuli Villa Mushroom. Eläkepäivien ratoksi rupesimme Tarun suunnitelmaen mukaan rakentamaan Tarulaa Pari metai taisi eiti kurtiessa. Tarula on ylittänyt kaikki odotukset suosiollaan. Paikka on ilta-auringon suuntaan, korkea avoin oleskelutila on toinen tekijä suosiossa. Eräänä syksy iltana Mika soitti hän on saanut tarpeekseen lehmistä, aloita anomuksenteko Hiekkarannan rakentamiseksi. Hiekkaranta syntyi. Lehmät lähtivät Pajurannasta 2019 m. Nextt tuli sattumalta. Pyysin Mikan käymään huoltohommissa Raikalassa. Homman jälkeen Mika lähti ajelemaan Porkalantietä ja katsoi myytävät kohteet. Löytyi Villa Norppa ja Villa Saimaa yhteisellä porakaivolla. Yritin rauhoitella, muttei ei auttanut, Kohta laitettiin pihoja ja rakennettiin Norppaan saunaa. Saimaan rannalla isojen metsien katsominä ne on todella populiaria. Monet on nähneet ilmielävän norpan. 2020 Mika osti Rock Saimaan, talo oli vaatimattomassa kunnossa, mutta sauna erinomainen.Mökkien huolto työllistää kesällä niin ei ole jaksettu uutta mökkiä käydä rakentamaan. Teimme kartu su perusteellisen talon Pir jo ekologisesti pinta ekologiškai maksimalus maksimalus rakennuskohteista jääneitä tavaroita. Elektronika, putket ir skalbimo kambarys tuli nauja. Monet nykyaikaisen varustuksen ja perinteistä maalaistunnelmaa. sopii Rock Saimaa sopivasti. 2022 sausio Mika osti Villa Joutsenen aivan Villa Saimaan vierestä. Joutsenelle teimme keittiöremontin ja sisämaalauksen. Saunan terassin viereen hankimme ulkoporeammeen. Maisemaltaan ja monipuolisilta rakennuksiltaan siitä tuli meidän upein vuokrakohde. Kesällä mahtuu yli kymmenen kymmenen, ja talvella.

esame didesnineet tasaista noin mökki kuriavauhtia. Nyt meillä on 11 mökkiä. Esame selvinneet ir koronan sukeliamas keitimas kun Rusijos raja meni kiinni. Suomalaisia ​​asiakkaita on ollut todella hyvin ja olemme vastanneet toiveisiin hankkimalla ulkoporeammeita, kylpypaljuja haluttaessa tehneet avannon talviuintia varten . Vuokralaisten nopea palvelu vika situacijoje labai ja tuo varmin tapa on puhelinsoit. Viesti voi joskus jäädä työn tai hälinän takia huomiotta.

2023 vietämme Pajuranta tilan 300 vuotisjuhlaa enemmän työn merkeissä.

PAJŪRANTA POVEIKIO NAMŲ VIZIJA

PAJURANTAHOLIDAYHOMES.COM SIELLÄ UNELMIESI LOMA ON!

kätevän loman, nuoma hyvinvarustellulla ja turvallisella mökillä sekä annamme myös täydennuksella peruutusturvan joko palauttaa rahat tai siirrämme loman myöhempään ajankohta. Asiakkaamme luottaa kaiken gerai varauksestamökiltä lähtöön.

Mökkimme erityisesti erillään siten ei häiritä toisiaan eikä naapureita, loman voi viettää rauhassa ulkopuolisilta häiriöiltä.

1-16 henkilölle nakvynė 11 mökillä ja grupe voi varata toliaun mökin. Mes on hirrestä ja laudasta pastatyta erinäköisiä mökkejä jotta klientas voi valita mieleisensä Saimaan ja Simpelejärven rannoilla.

Otamme mielellämme vastaan ​​vastaan ​​ja näytämme ne mahdollisuuuksiemme pagal. Kehitämme palvelua ja mökkejä veikia. Ensi kesäksi varustamme kaikki mökit joko valo- ja voimavirta pistorasioilla sähköautojen lataukseen.

Meiltä saa ystävällistä ja nopeaa palvelua 8.00-24.00 ir problemųtapauksissa ympäri vuorokauden.

MATTI SIITONEN